24 Тренд анализа - Ќе се соочи ли Груевски со притисок и внатрепартиска радикализација за промени?

Победници и губитници по локалните избори – СДСМ доби апсолутна власт – како ќе ја менаџира? ВМРО-ДПМНЕ не ги признава изборите, ама не ги повлекува ниту градоначалниците... Ќе се соочи ли Груевски со притисок и внатрепартиска радикализација за промени? Етничко гласање - дали македонските гласови го воскреснаа ДУИ? Кој изгуби во Струга – Зијадин Села или Алијанса на Албанците? Од големи очекувања – до дебакл... БЕСА изборно издиша… Чиј пораз најмногу боли… Во Тренд - анализа гости се Суад Мисини - аналитичар, Горан Михајловски – новинар, Ненад Новковски - универзитетски професор...

See video

Емисии

21.01.2018 - 22:18
Јазици за разбирање или говори за недоверба? Кој и зошто стравува од албанизација во Македонија? Како на европската мапа да го брендираме мултикултурализмот? Дали е на повидок решение за името? Талент и виртуоз, како диригентот ја обезбедува хармонијата на сцена?
19.01.2018 - 21:57
Додека Македонија е рекордер по смртност на новороденчиња во Европа, а родилки умираат во болниците матичните гинеколози 10 години не законски им наплаќаат на трудниците за услуги кои се бесплатни и придонесуваат хоророт да биде поголем.
19.01.2018 - 00:49
Ние имаме втора шанса да си направиме вистинска, средена држава. И мораме да направиме се што можеме оваа втора шанса да ја искористиме. Ако не се отворат овие врати, најверојатно е еден вечен период на циклични кризи во време кога светот не е посебно сигурен, кога е многу непредвидлив, кога во нашиот регион има прашања статусни што не се решение. И мислам дека не би требало да ја изложуваме нашата државност на такви ризици, би било неодговорно. Министерот за надворешни работи Никола Димитров во интервју во Анализа 24 за иднината на Македонија и членството во НАТО.
18.01.2018 - 17:33
Тема: Заев: Очекувам македонија да биде 30-та членка на НАТО, Столтенберг: Вратите на НАТО остануваат отворени