24 анализа - Развоен или социјален буџет?

Како зголемената акциза за нафта ќе влијае врз стопанството... Буџетот за следната година вечерва ќе го разгледуваат министрите во владата... Зголемување на платите за одредени сектори, повисоки пензии, повеќе пари за капитални инвестиции... Развоен или социјален буџет – што скрои владата... Во анализа 24, дебатираат Данела Арсовска - Сојуз на стопански комори, Миле Бошков – конфедерација на работодавачи и Џемаил Даути – стопанственик

See video

Емисии

16.01.2018 - 14:33
Гости: Неат Али и Џенап Самет - актери
16.01.2018 - 14:32
Гостинка: Антониа Гиговска
16.01.2018 - 14:31
Гостинка: Ивана Кнез - Моден дизајнер
16.01.2018 - 01:58
Еврообврзица, меч со две острици… Владата на СДСМ зеде заем од половина милијарда евра… Ќе се отплаќаат стари долгови, но ќе трошат и пари за платите за буџетарите – каде водат новите економски политики? Јавниот долг изнесува 4,9 милијарди евра... За што се трошеа кредитите што ќе ги враќаат граѓаните... Поранешнитe министри за финансии и потписници на еврообврзница, Никола Поповски и Кирил Миноски и економистот Павле Гацов, здружение на даночни советници, гости во 24 Тренд анализа.