24 анализа - Развоен или социјален буџет?

Како зголемената акциза за нафта ќе влијае врз стопанството... Буџетот за следната година вечерва ќе го разгледуваат министрите во владата... Зголемување на платите за одредени сектори, повисоки пензии, повеќе пари за капитални инвестиции... Развоен или социјален буџет – што скрои владата... Во анализа 24, дебатираат Данела Арсовска - Сојуз на стопански комори, Миле Бошков – конфедерација на работодавачи и Џемаил Даути – стопанственик

See video

Емисии

20.03.2018 - 11:54
Гости: Сеида Бегановиќ и Добрин Коцев - поети
20.03.2018 - 11:42
Гостинка: Марија Богоевска
20.03.2018 - 11:40
Гостинка: Дора Попова - Узуновски - психолог, психотерапевт
20.03.2018 - 01:36
Кој и како ги банкротираше дел од општините – За што се трошеа пари на локално ниво - дел од општинските сметки под блокада... Дали новиот кредит од 120 милиони евра е само акутно решение за хроничен проблем? Кога општините ќе ги подмират долговите кон фирмите? Ќе има ли одговорност за градочаниците кои недомаќински ги трошеле парите на граѓаните? Градоначалниците – Аце Коцевски, Велес, Арбен Таравари, Гостивар, Митко Јанчев, Кавадрци и Стефан Богоев – Карпош