24 анализа - Какви мерки ќе се преземат против загадувањето?

Македонија се гуши во загаден воздух. Скопје живее под смог. Загадувањето на воздухот е причина за разболување на 30% од жителите на главниот град, а тоа е и причина за смрт на 20-30% од населението. Централната и локалната власт најавија мерки за намалување на загаденоста. Дебата со професорот Драган Ѓорѓев од Институтот за јавно здравје, Мирослав Богдановски, директор на Државниот инспекторат за животна средина и универзитетскиот професор Илија Ацевски.

See video

Емисии

17.11.2017 - 20:48
Тема: Дупката во пензискиот фонд и натаму ќе се зголемува, потребни се конкретни решенија
17.11.2017 - 19:23
Тема: Преговорите за спорот со името меѓу преговарачите на Македонија и Грција продолжуваат на 11 и 12 декември
17.11.2017 - 16:00
Тема: Компликации од дијабетес мелитус Гостин: д-р Танер Хасан - ссци. ендокринолог
17.11.2017 - 14:30
Гостин: Владимир Василески Четкар - музичар