24 анализа - Диво насеље – две години потоa

Диво насеље – две години потоа – 8 доживотни казни, 13 по 40 години и 4 ослободителни. Одбраната најавува жалби и бара меѓународна истрага, осудените го прозваа директно лидерот на ДУИ, Али Ахмети за одговорност, а на сметката на Ахмети стигнаа политички рафали и од неговите опоненти во албанскиот кампус. Меѓународна истрага најавува и власта. Ќе се стигне ли конечно до одговор на прашањето што се случи на 9 мај 2015, кој заврши кобно за осуммина припадници на македонската полиција, но и кој и дали некој стои зад крвавите настани. Анализираат безбедносниот експерт Благоја Марковски, поранешниот началникот во БЈБ Љубомир Ѓурчевски, аналитичарот и уредник на „Лајм“, Исен Салиу. Во емисијатa ќе ги чуеме и дел од аргументите на дел од адвокатите на одбраната.

See video

Емисии

21.11.2017 - 20:42
Тема: „Македонија“ како шпанска сапуница - не престануваат меѓусебните обвинувања за серијата
21.11.2017 - 19:13
Тема: Опозицијата бара да се тргне европското знаменце од Законот за јазици, а Владата вели дека не е во состојба за тоа
21.11.2017 - 16:47
Тема: Пренатална дијагноза на бубрежни болести Гостин: проф. д-р Дафина Кузмановска - педијатар нефролог
21.11.2017 - 16:04
Гости: Кристијан Станковски - претседател на организацијата и Мартин Терзиски - секретар