24 анализа - Дали случаите „Тврдина“ и „Таргет“ ги разоткрија сите апсурди на правосудниот систем?

Горан Грујевски и Никола Бошкоски, Алијас Неџби Хасан и Христо Атанасов, бегалците од правдата фатени во Солун, чекаат испорачување во Македонија. Дали случаите Тврдина и Таргет ги разоткрија сите апсурди на правосудниот систем. Гости се адвокатите Валентин Зафиров и Оливер Вуксановиќ и новинарот Љубиша Станковиќ.

See video

Емисии

19.01.2018 - 21:57
Додека Македонија е рекордер по смртност на новороденчиња во Европа, а родилки умираат во болниците матичните гинеколози 10 години не законски им наплаќаат на трудниците за услуги кои се бесплатни и придонесуваат хоророт да биде поголем.
19.01.2018 - 00:49
Ние имаме втора шанса да си направиме вистинска, средена држава. И мораме да направиме се што можеме оваа втора шанса да ја искористиме. Ако не се отворат овие врати, најверојатно е еден вечен период на циклични кризи во време кога светот не е посебно сигурен, кога е многу непредвидлив, кога во нашиот регион има прашања статусни што не се решение. И мислам дека не би требало да ја изложуваме нашата државност на такви ризици, би било неодговорно. Министерот за надворешни работи Никола Димитров во интервју во Анализа 24 за иднината на Македонија и членството во НАТО.
18.01.2018 - 17:33
Тема: Заев: Очекувам македонија да биде 30-та членка на НАТО, Столтенберг: Вратите на НАТО остануваат отворени
18.01.2018 - 17:26
Тема: Болки во грбот Гостин: Атина Панговска, спец. физијатар